techniek (leden)

Een Fisher is eigenlijk een youngtimer. Dat betekent: regelmatig de mouwen opstropen. Op deze pagina proberen we zoveel mogelijk informatie te tonen over het wel en wee van klussen aan boord.  Een belangrijk deel van deze pagina  is alleen voor leden. Kijk ook op de pagina ‘speciale klussen’ met het grote werk aan Fishers.

Zie je kans om ook een klusverslag te schrijven: stuur het ons!


De Fisher 34 JANA werd juni 2022 professioneel voorzien van nieuw teakhout: zowel de potdeksel als de boeiboorden zijn vernieuwd. Allemachtig prachtig!

Downloaden (PDF, 7.85MB)De F34 Mariabella hier met Cruising Chute (Halfwinder). Meer info in het members-only deel hieronder.

TIP Teakhout onderhouden? Verschillende Fishereigenaren maken gebruik van Boracol. Voor wie het teakhout blank houdt én een mooie grijze kleur wil is Boracol een aanrader.  Het is in Nederland goed te krijgen en is zeer effectief. Lees hier meer over Boracol.

Downloaden (PDF, 300KB)

TIP Gelcoat repareren?
 Fishers hebben een royale dikke polyesterhuid, met meestal een dikke gelcoatlaag. Soms zitten er scheurtjes, gaatjes of beschadigingen in. Zelf repareren is goed mogelijk (handig zijn we allemaal…).  Hieronder (in Members Only) is een artikel toegevoegd over dit onderwerp.

TIP Filters losdraaien
Als je een van je filters niet los krijgt: Doe er een stuk schuurpapier omheen (schuurkant op het filter) en draaien maar. Nooit geweten dat je zo sterk bent…!

TIP Filters verwisselen? Dat is zomaar een enorme smeerboel. Daarom de volgende tip: leg ruim oude kranten onder de filters en draai de filters boven een KOMO-afvalzak (wel een goede dikke met het keurmerk!)  los.  Wat er uitloopt komt dan in de vuilniszak terecht. Deze afvalzakken zijn waterdicht en ook (diesel)olie blijft er netjes inzitten. Dan de dieselolie overgieten in lege jerrycan, schoongemaakte glazen pot met deksel of iets anders. Ook een spuitfles Dasty (=ontvetter, Wibra) erbij kan geen kwaad.

TIP Schoonmaken polyesterdek  voor/na de winter
We lezen in een van de Waterkampioenen een leuke tip: Spoel het dek met veel water, maak in een puts een sopje van een afwastablet en (warm) water en borstel dit op de vuile oppervlakken. Je zult versteld staan van het resultaat!  Alle vuil (maar ook vet) is nu verdwenen. Daarna wel weer in de was zetten… Met dank aan de Waterkampioen.

TIP Winterklaar, alles gedaan?
Hier de Checklist voor het winterklaar maken van je schip. Even afdrukken en aankruisen maar! Met dank aan Oranje Scheepsverzekeringen (nu EOC), die deze checklist ooit uitgaf. Door ons iets aangepast!


Bron: Southerly


 De rest van deze pagina is alleen voor leden.

De inhoud hieronder is alleen voor leden. Leden moeten eerst inloggen.