TDFD 2021Feest in Cowes is gecancelled!
Door de ontwikkelingen van het Coronavirus in Engeland heeft de FOA  vandaag besloten het feest uit te stellen naar 2025 (dan 55 jaar FOA)

Welkom aan boord!
Onze Engelse zusterorganisatie FOA organiseert in juni/juli 2021 het 50-jarig bestaan van de Fisher. Dit festijn vindt plaats in Cowes, Wight.
The Dutch Fisher Delegation (TDFD), een delegatie van 8-10 Fishers van leden van de FCNL, gaat naar Cowes. De route die we volgen zie je hier op het kaartje, onder voorbehoud. Elk schip vaart mee onder eigen verantwoordelijkheid.

De Fisher Owners Association FOA organiseert: 
50th Anniversary:  Eind juni/begin juli, 2021, Isle of Wight
(Alleen voor wie lid is van de FOA kan deelnemen: zie bijzonderheden  op de FOA-site).  Je dient rekening te houden met ca 10 dagen heenreis en dezelfde terugreis, afhankelijk van het weer.  Totale reistijd: circa 4 weken. Contact: secretaris.


Eerste voorbereidingsbijeenkomst:  zaterdag 25-1-2020 bij Kees + Marjolein in Rijswijk

Deelnemers 2020.
De lijst zal in winter/voorjaar 2020/2021 worden geactualiseerd.
F37 Pallieter
F34 Polaris
F34 White Rose
F30 Dancing Queen
F30 Sherlock
F25 Azimut
F25 Djouna
F25 (Robert)

DROMEN EN VAN ALLES UITZOEKEN?
Zeker weten… maar omdat we gezamenlijk naar Cowes varen zijn er wensen/ behoeften: praktische info van de ervaringsdeskundigen, zoals welk officieel ‘papierwerk’ is nodig ( verzekering/ vaarbewijs/ eigendomsbewijs, landeisen. enz). Welke minimale uitrusting / veiligheidsmiddelen/ kaartmateriaal, etc.  We gaan op deze pagina en via de Whatssap-groep deze en andere zaken op een rijtje zetten. We zullen gebruik maken van bestaande kennis en die beschikbaar maken. Heb je zelf goede informatie, aarzel niet en stuur het ons toe (via de Whatsappgroep kan ook).

JE BOOT
Nu je boot waarschijnlijk in slaapstand staat is het in ieder geval goed om de techniek aan boord alvast te overdenken. Het is belangrijk dat je schip goed is uitgerust en zeewaardig is.  Je vaart op open zee en bent verantwoordelijk voor de veiligheid aan boord. Safety First! Meer volgt later. Leuk sinterklaas- of kerstkado (als je die nog niet hebt): AIS zend/ontvang, echt enorm fijn om te gebruiken.

VERZEKERING
Normaal gesproken is je boot op dit traject NIET verzekerd. Neem daarom op tijd contact op met je scheepsverzekering.  Lees info op deze site.
Ook op deze site info over de soorten verzekeringen: lees meer.
Denk ook aan een goede reisverzekering (bemanning) en controleer of je ziektekostenverzekering geldt in het buitenland.

(IDENTITEITS)PAPIEREN
Elk bemanningslid heeft een geldig identiteitsbewijs (paspoort, ID).
Wat betreft die voor je boot: denk er goed over na wat verstandig en handig is. Zie de aparte menukeuze.

Structuur van dit menu
De volgende menukeuzes zijn nu aangemaakt:
TDFD: inleidende info over de tocht en menukeuzes
– TDFD veiligheid
– TDFD kaarten
– TDFD pilots
– TDFD havens
– TDFD internet
– TDFD (identiteits)papieren

In de komende periode (najaar 2019- juli 2020) zal er de nodige inhoud komen op deze pagina’s. Heb je suggesties, laat ze gerust weten.

De inhoud hieronder is alleen voor leden. Leden moeten eerst inloggen.