verkoopbrochure

Zo maak je een goede verkoopbrochure

Je wilt je boot verkopen en dat zonder makelaar doen. Zelf een goede verkoopbrochure maken is dan een minimale voorwaarde. Immers: in je verkoopbrochure laat je zien wat je verkoopt (door middel van foto’s en tekst) om de potentiële koper zover te krijgen dat zijn/haar interesse voor jouw boot is gewekt en deze minimaal opbelt en hopelijk komt kijken.

1 Zorg dat je boot in schone, opgeruimde staat is. Zo mogelijk is alles (ook aan de buitenkant) netjes, schoon, zo mogelijk mooi gemaakt.
2 Maak goede, heldere foto’s van binnen en buiten, zo mogelijk ook onder zeil. Persoonlijke spullen, emmers en vaatdoeken zijn niet in beeld. Liever geen mensen in beeld.
3 Zorg voor een overzicht van allerlei zaken: maten, apparatuur, motor, staat van de zeilen, elektra, accu’s, etc. Zoals een bootmakelaar dat ook doet.
4 Denk na over je (vraag)prijs: onderzoek wat vergelijkbare boten op dit moment kosten.

Nu het belangrijkste: maak een goede, zo mogelijk wervende tekst. Blijf eerlijk, maar geef niet alles prijs. Spelfouten, slechtlopende zinnen en niet kloppende details vermijden. Vraag iemand om je hierbij te helpen. Ook de Fisherclub kan helpen: we hebben intussen al meer dan 25 boten via onze site verkocht, met vaak goede en duidelijke verkoopbrochures. We kunnen je ook helpen bij een goede redactie voordat je advertentie en verkoopbrochure online gaat. Voor leden is deze ondersteuning gratis. Ook een voorbeeld van een verkoopovereenkomst is beschikbaar. En dan hopen op de eerste kijker, die met jou direct contact opneemt.

Vragen? Neem gerust contact op met het bestuur.Veel succes bij de voorbereidingen!

Frank Sangers, voorzitter

De inhoud hieronder is alleen voor leden. Leden moeten eerst inloggen.